Namnsmycken

Personligt graverade namnsmycken

Det har alltid varit populärt att bära ett smycke med en personlig gravyr på. En gravyr som vi kan förknippas med och som vi känner en samhörighet med. Att ge bort ett namnsmycke som bröllopspresent till bruden med brudgummens namn och vice versa, kommer garanterat att uppskattas av det nygifta paret och dom kommer med dessa smycket att minnas tillbaks till denna underbara och oförglömliga dag, då dom blev ett par.

Det finns många modeller av smycken med personlig gravyr att välja mellan och utbudet är stort i både traditionella butiker och webbutiker. Fördelen med att köpa sina bröllopspresenter i traditionella butiker är att du får se och känna på dessa produkter i verkligheten och förhoppningsvis får en bra service, så att du enkelt kan välja ut det du vill ha. Nackdelen är såklart att priset kan vara högre än webbutikerna. Väljer du att handla dessa via en webbutik, så kan du i dom flesta fallen få mycket bra service och vägledning via telefon eller e-post och priserna är allt som oftast lägre. Många webbutiker som säljer namnsmycken har även blivit mycket bra på att visa upp sina produkter, så att kunderna får en mycket bra uppfattning av vad man köper, genom bra faktatexter och bilder som visar smyckets verkliga utseende. Så vad man ska väja här, är helt upp till vad man har för krav på sitt köp, är man ute efter bästa pris eller att få en mer personlig service. Det finns också en del olika metoder som dessa smycken kan graveras med, men man kan dela in dom i två områden, antingen så är det handgravyr eller maskingravyr. Det vanligaste metoden är utan tvekan maskingravyr, eftersom det går betydligt snabbare med denna metod idag och det medför att priserna blir lägre.

 

Bröllopspresenter namnsmyckenEtt av dom vanligaste materialen för namnsmycken är silver och som har beteckningen och legeringen 925 sterling. Anledningen till att detta material är så populärt är att den både håller en mycket hög kvalité samtidigt som priset är relativt lågt. Ytan är oftast blank polerad och ger en god kontrast emot gravyr. Till dessa namnsmycken brukar det finnas en del val på halsband och när det gäller silversmycken så passar det lika bra med ett halsband i silver eller svart läder.

En annan viktig sak man bör tänka på, är hur ditt namnsmycke är paketerad. För med en fin presentask, så höjer man kvalitén och presentationen av ditt smycke. Även om det kostar lite extra, så kan det vara värt det.