Graverade Glas

Graverade glas till bröllopet

Det är alltid bra att kunna ge bort en bröllopspresent som även är en bruksartikel och som kan användas och inte hamna stående i ett vitrinskåp. Ett bra exempel på en sådan gåva är glas med personlig gravyr. Ett av dom vanligaste glasen som ges bort till brudpar är champagneglas. Man brukar då välja att ge bort två stycken glas, ett glas till bruden och ett till brudgummen, med varandras namn ingraverade och datumet för giftermålet. Förutom champagneglas så brukar det även finnas vinglas, ölglas, whiskyglas mm. att välja mellan. Här bör man i första hand tänka på vad brudparet fördrar att dricka ur. Att komplettera sina graverade glas med något brukar också vara en bra kombination om man till exempel väljer att köpa till en vatten karaff med samma gravyr som på glasen, så att man får ett enhetligt set. Ett tips för att göra glasen ännu mer personliga är att man väljer att gravera brudens namn först på det ena glaset och brudgummens namn först på det andra glaset, då har du skapat två stycken helt unika presenter att ge bort till brudparet.

 

Bröllopspresenter glasFörr var det relativt dyrt att köpa glas med personlig gravyr, men tekniken har gått framåt även här och snabbare gravyrmetoder har kommit på marknaden, vilket har gjort att priserna har sjunkit och gjort det möjligt att köpa graverade glas till mycket förmånliga priser. Att sedan internet och internethandeln har ökat så mycket som den har gjort, har inte gjort saken sämre, då oftast en webbutik tydligt kan visa upp bilder och text med olika gravyralternativ, som gör det enkelt att välja det man önskar.

Ett annat alternativ är att man köper en hel uppsättning av exempelvis vinglas med brudparets efternamn eller ett gårdsnamn ingraverat. Detta kan vara ev bra present om man går ihop några, så priset på en hel uppsättning glas kan bli något dyrare. Här kan det vara bra att kolla upp vad butiken har att erbjuda, vad gäller mängdrabatter.

När du sedan har gett bort dessa graverade glas till brudparet, så är sannolikheten stor att brudparet kommer att skåla i dessa på bröllopsfesten och då kan du vara stolt över att du gett bort en så betydande och användbar bröllopspresent!