Smekmånad

5 tips på vart det nygifta paret kan fira sin smekmånad

En av de mest spännande delarna med att gifta sig är smekmånaden efter bröllopet. Efter månader av bröllopsplanering och stress om alla bröllopsdetaljer så kommer smekmånaden att komma som en välkommen paus och en möjlighet för er att njuta av varandra och spendera kvalitetstid ihopa. Eftersom din smekmånad är den första resan ni gör som gift par, vill du att den ska vara på en mycket speciell plats.

När du planerar din smekmånad så finns otaliga alternativ att överväga. Men inte alla smekmånadsplatser är lika. Idag väljer fler och fler nygifta par vissa speciella destinationer för sina smekmånad.

Priset, tillgängligheten, vacker natur och en mängd aktivitetsalternativ är några av anledningarna till att vissa smekmånadsplatser är mer populära än andra. Så, var är de bästa platserna för smekmånad? Läs vidare och upptäck bra smekmånadsdestinationer. Det räcker med att hitta ett spännande alternativ som inspirerar din smekmånad.

Här kommer 5 tips vart ni kan fira er smekmånad

Aruba

För den som vill åka långt och hitta ett Idylliskt landskap, lugna avskilda stränder och turkosblått vatten så välkomnar ön Aruba dig. Beläget i södra Karibien utanför Sydamerika, är Aruba verkligen ett smekmånads-resmål där du kan komma bort från allt. Oranjestad är huvudstaden på Aruba. Här erbjuds du bra mat och det bästa nattlivet i Karibien. Smekmånaden kan ge er shower likt dem i Las Vegas och kasinospel i centrum. Par som vill tillbringa lata dagar på stranden och njuta av natten med drycker och sprudlande nattliv. Ni som söker detta kommer att vara väldigt nöjda med en smekmånad i Aruba.

Polska Rivieran

Ett lite otippat kort, men för dig som inte vill flyga på din smekmånad och inte åka så långt så erbjuder polska rivieran romantik på nära håll och är endast ett stenkast bort med färja. Här kan ni njuta av folkvimlet och gatumusikanter, samtidigt som vackra byggnader som Mariakyrkan och historiemuséet Artus Court breder ut sig. Ni hittar även fina stränder och strandrestauranger fullt med liv i Gdansk.

Gdańsk är en fin stad för romantik, tack vare sin vackra arkitektur, charmiga gamla stan och plats bredvid den hisnande Östersjökusten. Kubicki restaurang är Gdansks äldsta restaurang. Restaurangen överlevde den fria staden Danzig under andra världskriget och kommunismens era och firat sitt 100:e år. Det är en mysig och romantisk restaurang som måste bokas i förväg på helgerna.

Gdańsk har även ett stort pariserhjul, kallat Amber Sky Koło Widokowe där ni kan se ut över hela staden. Läs mer om Stena Lines färjor till Polen här!

Italien

Riviera med stränder, rik kultur, fantastisk mat och vänlig lokalbefolkning gör snabbt Italien till toppen av destination för smekmånad. En italiensk smekmånad är en livstidsresa och även om det kan vara dyrare än andra val, känner många par att det är väl värt det. Italien erbjuder många pärlor för besökare, från Romas berömda sevärdheter, till det gröna landskapet i Toscana, till Florens konst, glansen av den italienska Rivieran och Venedigs romantik. Par som vill utforska rik historia och uppleva en ny kultur bör välja Italien som smekmånadsmål.

Paris

Troligen världens mest romantiska stad måste klart finnas med på en sån här lista. Här får du den underbara bakgrunden för de hjärtliga bekännelserna! Oavsett hur vi beskriver det, vet du att när det är smekmånad är det Paris som gäller! Tack vare det berömda Eiffeltornet, Louvren, stadens charmiga kultur och mer, att den förblir en evig oas där romantiken frodas. Det är alltid en bra idé att ha smekmånad i Paris! Biljetter till Eiffeltornet finner ni här!

Berlin

Berlin är verkligen inte Paris. Det är inte känt för att vara en kärleksstad, kanske mer för kortlivade äventyr? Men oavsett Berlins grova natur har den en helt romantisk kärna. Något som du bara kommer att upptäcka när du tar dig tid att lära känna Berlin och gräver lite djupare i staden.

Förutom de uppenbara ställena som technoklubbar, hipsterkaféer och billiga turistattraktioner, så har Berlin ett par helt unika platser med speciell charm som jag skulle beskriva som traditionellt romantisk. Föreställ dig grekiska kolonner som förtågas av murgröna, båtturer i sagolika skogar, dolda rosegårdar och broar som leder till palats. Det är platser från Disney-filmer och Berlin har också sådana platser! Kanske du känner till några av dem. Eller kanske har du aldrig hört talas om dem. Hur som helst skulle vi råda dig att söka efter dem, kanske för er smekmånad. Till Berlin flyger ni enkelt och billigt på lite mer än en timma, det går även mycket bra att ta bilen till Berlin med färja Trelleborg – Rostock.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*